Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zoologická a botanická zahrada, DinoPark

zoo-plzen-obr.jpgZOO vznikla již v roce 1926 v městské části Doudlevce. Od roku 1963 působí v současném areálu na Lochotíně, kde se roku 1981 sloučila se sousední botanickou zahradou. Přírodní areál o rozloze 21 ha je od roku 1996 přetvářen na zoogeografický biopark.

V Zoo nalezneme téměř 1100 druhů živočichů zastoupených asi 6000 exemplářů. Zahrada chová více než 20 druhů opic, šimpanzi mají k dispozici přírodní výběh s trávou, keři a stromy, skupina má 6 členů. Velké šelmy mají vlastní voliéry a původní pavilon šelem byl proměněn na "Tajemný svět africké noci". Dokončuje se volný výběh ussurijských tygrů. V "Tropickém pavilonu" jsou k vidění exotičtí ptáci, savci a plazi. Nejoblíbenějšími obyvateli zahrady je hejno tučňáků.

V Zoo se nachází statek 19. století s domácími zvířaty a 400 exponáty zemědělského náčiní.

Pro pohodu návštěvníku je zde africká restaurace Kiboko, občerstvení "sibiřský srub", prodejna Suvenýry u Lemura.

Botanická zahrada vznikla v roce 1961. Celá zahrada je uspořádána podle biogeografických oblastí. Převažují zde expozice z oblasti Evropy, Asie a Severní Ameriky. Na území zahrady je pěstováno přes 10000 druhů rostlin, z toho 4000 druhů ve sklenících.

 

 

DinoParkdinopark-obr.jpg

 

Unikátní zábavní park s ozvučenými i pohyblivými modely prehistorických zvířat v životních velikostech.

Říše dinosaurů na rozloze 3 ha zobrazuje scény ze života druhohorních zvířat, která naši zemi obývala před více než 65 miliony lety.

Součástí DinoParku je 3D kino s vlastním filmem z prostředí druhohor, dětské paleontologické hřiště, prodejna suvenýrů DinoShop, občerstvení DinoCafé a DinoGril. DinoPark je součástí ZOO, lze do něj jít i samostatně.

 

www:  http://www.zooplzen.cz/

          http://www.dinopark.cz/dinopark-plzen/index.php

 

Náhledy fotografií ze složky ZOO a DinoPark Plzeň

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář